Harlemia

Opgericht 1 december 1893

Heel wat Kennemerzonen hebben tijdens hun studie in het Leidsche de onderlinge band weten aan te halen bij het stadsgezelschap Harlemia. Haarlem, maar ook Bloemendaal en Heemstede zijn plaatsen waarvan men dient te komen wil een hospitium niet bij voorbaat kansloos zijn. Gegadigden uit Zandvoort kunnen op een verzwaard hospitium rekenen, terwijl inwoners van de noordelijke gemeenten hun heil maar beter bij Beverwijkia o.i.d. kunnen gaan zoeken. Nog wat verder, geheel aan het einde van Kennemerland, treffen wij de stad Alcmaria aan, maar dit is eigenlijk te ver weg en kaas is ook in Haarlem nog wel te koop. Lieden die hun provinciaalse afkomst maar moeilijk kunnen verloochenen, blijven doen alsof zij het niet goed verstaan hebben en antwoorden met een twijfelachtig “Arnhemia?”.

 

Harlemia doet -het zal u niet verbazen-  niet mee binnen het PPC en kon in eerdere jaren bogen op een pre-kennismakingstijd waar de novieten de Blinkert bij Kraantje Lek mochten op- en afhollen. Haarlem blijft natuurlijk de stad van Loutje, de Damiaatjes, Haarlemmer Olie en de Grote Markt, het u welbekende en mooiste plein van Europa.

 

Zo nu en dan verwaardigt Harlemia zich om op de sociëteit een gepast samenzijn te organiseren, afgewisseld met een uitstap naar Haarlem. Indien dit uw belangstelling heeft en wij u nog niet op het spoor zijn gekomen: aarzel dan niet om u aan te sluiten bij Harlemia!

 

Bestuur      
Keizer Berend-Jan Käller tel. 06-42447562 [email protected]
Prins Casper Luckerhof tel. 06-20386553 [email protected]
Vinder G. van der Hauw    
Zwarte tulp Marc de Burlet tel. 06-52621108 [email protected]

 

Raad van Commissarissen    
Mr W.D. Bierens de Haan voorzitter  
Mr I. IJzerman lid  

 

Deze webruimte is aangeboden door de Stichting Kring van Leidse Repetitoren.